נהלי רישוי מוסדות חינוך לשנה"ל התשפ"ו
אגף הרישוי במשרד החינוך פרסם לאחרונה את נהלי הרישוי לשנת הלימודים התשפ"ו.
את הבקשות לרישיון חדש, כמו גם בקשות לחידוש רישיון או במקרים של העברת מבנה, ניתן להגיש עד ליום 10.4.25.
בקשות לקבלת רישיון חדש ולחידוש רישיון למוסדות תרבותיים-ייחודיים, ניתן להגיש עד ליום 29.4.25.
מסמכים שנתיים לשנה"ל תשפ"ו למוסדות בעלי רישיון בתוקף – ניתן להגיש עד ליום 31.7.25.
בקשות להגדלת מספר תלמידים בגן או תוספת כיתות ותלמידים בבתי ספר ניתן להגיש עד ליום 30.9.25. למוסדות שיאושר להם רישיון לאחר מועד זה, תתאפשר הגשת בקשה להגדלת מספרי תלמידים עד שבועיים מיום קבלת הרישיון.
נוהל חריגים
הגשת בקשות חריגות למוסד חדש במסגרת נוהל חריגים ניתן להגיש מיום 1.6.24 ועד ליום 30.9.25
הגשת בקשות חריגות להעברת מבנה במסגרת נוהל חריגים תתאפשר עד ליום 31.10.25.
בקשות להעברת בעלות במסגרת נוהל חריגים –לא יאוחר מיום .30.6.25
בקשות לקבלת רישיון לבעלויות חדשות במסגרת נוהל חריגים – ניתן להגיש על ליום 30.6.25
ריכזנו עבורכם את הדגשים והשינויים שקיימים בנהלים החדשים :
- החל משנת 2024, בעקבות שיתוף פעולה בין משרד החינוך למשרד הבריאות, מוסד המבקש חידוש רישיון לא יחויב בהגשת אישור תברואן במועד הגשת הבקשה לחידוש רישיון ובקשתו תועבר ליחידת בריאות הסביבה במשרד החינוך.
- בחוזר תשפ"ו נקבע כי תנאי לקיום הרישיון הוא חובת הבעלות לעמוד בהוראות הדין, ההסכמים הקיבוציים, חוזרי מנכ"ל משרד החינוך, חוזרים לבעלויות המפורסמים על ידי אגף בכיר כח אדם בהוראה ובהוראות המעודכנות בתקנון שירות עובדי הוראה.
- על הבעלות מוטלת האחריות ללמד בספרי לימוד מאושרים על ידי משרד החינוך, אין להשתמש בספרים שאינם מאושרים. כמו כן חל איסור על בעלויות להחזיק ספרים של הרשות הפלסיטינאית שלא נערכו ע"י עיריית ירושלים ובאחריות הבעלות לוודא שלא נעשה שימוש כלשהו בספרים אלו.
- על בעלות חלה חובה לעדכן את משרד החינוך בדבר שינוי בזהות מורשי החתימה מטעמה וכן על כל שינוי שנעשה במוסד (שינוי גננת/מנהל, מעבר מבנה, תוספת מבנה, שינוי בעלות או בעלים וכו').
- על הבעלות לצרף תעודות השכלה של עובדי ההוראה ומנהל/ת המוסד וכן נקבע כי לא יאושר ניהול של שני מוסדות חינוך (או יותר) ע"י אותו מנהל.
- על הבעלות להתחייב כי עובדי ההוראה קיבלו או יקבלו רישיון תעסוקה ממשרד החינוך.
- בנושא התאגדות הבעלות מבהיר הנוהל כי בעלות שהינה עוסק מורשה לא זכאית לתקצוב.
- לבקשה עצמה יש לצרף מספר מסמכים. בין השאר מספר מסמכים בקובץ אקסל– רשימת תלמידים (כולל תאריך לידה), רשימת עובדי חינוך הכוללת שם מלא, ת.ז., תפקיד, תואר אקדמי והסמכה פדגוגית ורשימת עובדי שירות הכוללת שם מלא, ת.ז ותפקיד.
- במסגרת טופס ההצהרה וההתחייבות על הבעלות להצהיר על התחייבות להעסקתם של עובדי חינוך ועובדי שירות שיעמדו בדרישות החוק, התקנות וחוזרי המנכ"ל. לרבות כמפורט בחוק הפיקוח על בתי הספר ,1969 בתקנות חינוך ממלכתי (מוסדות חנוך מוכרים) התשי"ד ,1953- בחוק למניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסויימים, התשס"א2001- ובתקנות מכוחו ובחוזרי המנהל הכללי של משרד החינוך.
- הבעלות מתחייבת שקיבלה לידיה אישור מטעם משטרת ישראל על היעדר הרשעה בעבירות מין מכח החוק למניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסויימים, התשס"א2001- של כלל עובדי החינוך ועובדי השירות המועסקים על ידה. כמו-כן, הבעלות תתחייב לשמור אישורים אלה במוסד החינוך.
- בעלות על מוסד תרבותי ייחודי תצהיר כי כלל העובדים המועסקים על ידי הבעלות (עובדי חינוך ועובדי שירות) חתמו על הסכמה למסירת מידע פלילי ותתחייב לשמור הסכמות אלו במוסד החינוך.
- בבקשות לפיצול מבנה על הבעלות לוודא שהמרחק בין המבנים הינו סביר ומאפשר התנהלות תקינה של המוסד כמוסד חינוך אחד. לא תאושר בקשה לפיצול מבנה לישוב אחר או במרחק שאינו סביר.
בתחום הבטיחות
- בטופס התאמת תשתית יציין עורך המבדק את תאריך ביצוע המבדק ותאריך סיום המבדק לצד חתימתו. תאריך ביצוע המבדק יהיה החל מחודש נובמבר של השנה הקודמת לשנה עבורה מוגש הטופס השנתי, לדוגמה: עבור שנת הלימודים תשפ"ו יוגש טופס התאמת תשתית בציון תאריך ביצוע המבדק החל מיום 1.11.24.
- מענה למבדק בטיחות מטעם המשרד מחייב מענה פרטני לכל ליקוי ומפגע שמפורט בדו"ח המבדק בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו, וכן העלאת מכתב הצהרה חתום ע"י הבעלות כי כל הליקויים שנמצאו במבדק תוקנו.
העברת בעלות מוסד על יסודי
- על הבעלות המעבירה להמציא לבעלות הקולטת וכן לכל עובד הוראה את פירוט ימי המחלה (צבירה, ניצול, יתרה). הבעלות הקולטת תתחייב להכיר ביתרתם של ימי המחלה של עובד עובר. כמו כן, נתוני העסקתו של העובד, יהיו כפי שאושרו על ידי משרד החינוך במועד העברת הבעלות (ותק, דרגת השכלה, גמולי השתלמות, דרגות קידום וכדומה).
משרדנו מעניק ליווי וייעוץ בכל הנוגע להגשת בקשות רישוי והכרה וכן בעל ניסיון עשיר בייצוג בוועדות ערר הפועלות לפי חוק פיקוח על בתי ספר. בנוסף, למשרדנו ניסיון עשיר בהגשת עתירות מנהליות בבתי המשפט המחוזי נגד צווי סגירה. הנכם מוזמנים לפנות ולהתייעץ.